Postomińskie przysmaki regionalne w Kulinarnym Kalendarzu PDS na rok 2012

30 lipca 2011 r. na bytowskim zamku odbył się V Jarmark Pomorski współorganizowany przez Fundację Partnerstwo Dorzecze Słupi. Podczas święta prezentowały się gminy należące do PDS – Centrum Kultury i Sportu przygotowało stoisko promocyjne Gminy Postomino, występowały zespoły, a wśród nich Kapela Ludowa Pieńkowianie.

Zorganizowano też po raz kolejny konkurs kulinarny „Kuchnia Dorzecza Słupi”, do którego zgłoszono 33 potrawy regionalne, w tym aż 5 z terenu Gminy Postomino. Wszystkie potrawy otrzymały dyplomy i upominki, natomiast dwie potrawy z Gminy Postomino zostały wyróżnione, a były to:

  • „Rozkosz podniebienia” – „Masełko i Twaróg Danusi” – przygotowane przez Danutę Mielczarek z Chudaczewa,
  • „Pierogi Zuzie” – ulepione przez Marzenę  Feret z Wilkowic.

Oprócz upominków wręczonych podczas jarmarku wyróżnione potrawy zagwarantowaną miały promocję w Kulinarnym Kalendarzu PDS. Gratulujemy.

Zobaczcie jak smakowicie prezentują się postomińskie przysmaki.

 

Agnieszka Czarnuch

Ten wpis został opublikowany w kategorii CKIS Postomino, Inne wydarzenia, Kultura, Turystyka i promocja i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Możliwość komentowania jest wyłączona.